Τελετή λήξης των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας

Καταχωρήθηκε από iason on Παρ, 06/15/2012 - 13:47

Θεσσαλονίκη, 13/6/2012

Η τελετή λήξης των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στην Αίθουσα Συγκλήτου του Α.Π.Θ. Τα διπλώματα παρακολούθησης παρέδωσαν, στους 32 σπουδαστές, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Aleksey Popov και η Πρόεδρος του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Αγγελική Κοιλιάρη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι φοιτητές απήγγειλαν ποιήματα Ρώσων ποιητών, διάβασαν αποσπάσματα και δικές τους μεταφράσεις από έργα του Αντόν Τσέχωφ, τραγούδησαν ρωσικά παραδοσιακά τραγούδια, σε πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας ξεκίνησε, πιλοτικά, τον Απρίλιο του 2010, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΙΑΣΩΝ», με πρωτοβουλία του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών και με τη στήριξη του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. Την οργάνωση και τη διδασκαλία των μαθημάτων ανέλαβε ο Δρ. της ρωσικής γλώσσας, Δημήτρης Φωτιάδης.

Αρχικά, έγιναν 250 αιτήσεις από φοιτητές Σχολών και Τμημάτων του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια, την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 υπέβαλαν αίτηση 550 φοιτητές και την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012, ο αριθμός αιτήσεων έφτασε στις 700.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας έχουν εκδηλώσει οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και ακολουθούν η Φιλοσοφική και η Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση.