«Τοτάλνι ντικτάντ» στη Θεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε από fotiadid on Παρ, 06/15/2018 - 14:17

         Για πρώτη φορά φέραμε στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιήσαμε την εθελοντικού χαρακτήρα δράση «Τοτάλνι ντικτάντ» (Γενική υπαγόρευση).230 000 άνθρωποι, σε 1021 πόλεις και σε 76 χώρες – αυτός είναι ο φετινός απολογισμός της Γενικής υπαγόρευσης.
Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση υπό μορφή προφορικής υπαγόρευσης για εκείνους που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε γραπτή δοκιμασία για τη γνώση της Ρωσικής γλώσσας. Η δράση απευθύνεται σε ομιλητές που έχουν τη ρωσική ως μητρική γλώσσα αλλά και σε ομιλητές που μαθαίνουν τη ρωσική ως ξένη. Η Γενική υπαγόρευση διεξάγεται μία φορά το χρόνο κατά την ίδια μέρα σε όλες τις χώρες και πόλεις που λαμβάνουν μέρος. Οι συμμετέχοντες από όλες τις περιοχές γράφουν το ίδιο κείμενο, το οποίο υπαγορεύεται κατά παράδοση από επιφανείς προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων. Σε όλες τις πόλεις η διαδικασία ακολουθεί το ίδιο, προκαθορισμένο τυπικό και οι επιτροπές αξιολόγησης διέπονται από τα ίδια και προδιαγεγραμμένα κριτήρια για την αξιολόγηση των γραπτών. Η Γενική υπαγόρευση είναι, ουσιαστικά, μία σπουδαία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να δοκιμαστούν στις γνώσεις τους γύρω από τους κανόνες της Ρωσικής γραμματικής και ορθογραφίας και να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες εν γένει.

          Ο κύριος Δ. Φωτιάδης δέχτηκε την τιμητική πρόταση να αναλάβει τα καθήκοντα του Βασικού φιλολόγου & Συντονιστή στη Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές του Α.Π.Θ., που διδάσκονται Ρωσικά στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ιάσων» σε συνεργασία με το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών, συμμετείχαν δυναμικά στην δράση.

        Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ την οργάνωση είχε αναλάβει το μεταφραστικό γραφείο «Ηλέκτρα Φιλιππίδου».

Φωτογραφία: 
Από - εως: 
Σάββατο, Απρίλιος 14, 2018 - 20:30