Εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές, που παρακολουθούν το μάθημα «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός» του Προγράμματος «ΙΑΣΩΝ»

Καταχωρήθηκε από fotiadid on Τρί, 06/12/2018 - 09:20

     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εκπαιδευτική εκδρομή με την οποία, ολοκληρώνετε ο κύκλος σπουδών για τους φοιτητές, που παρακολουθούν το μάθημα «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός» που οργανώνει εδώ και οκτώ συναπτά χρόνια το Πρόγραμμα «ΙΑΣΩΝ» σε συνεργασία με το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ. 

     Οι 8 Έλληνες Φοιτητές του ΑΠΘ, που ως αριστεύσαντες στη ρωσική γλώσσα, έλαβαν υποτροφία του Πανεπιστημίου του ΚΟΥΜΠΑΝ, παρακολουθήσαν ειδικό εντατικό πρόγραμμα 20 ωρών για τη βελτίωση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων στην πόλη του Κρασνοντάρ της Ν. Ρωσίας.

     Τα καθημερινά μαθήματα, οργανωμένα από ικανούς Ρώσους καθηγητές, περιελάμβαναν πλούσιο οπτικό - ηχητικό υλικό, διαφορά τεστ γλωσσικών δεξιοτήτων, γνωριμία με το ρωσικό πολιτισμό (ιστορία, παραδόσεις, έθιμα, κουζίνα κ λ.π.). Ολοκληρώνοντάς τα εντατικά αυτά μαθήματα, όλοι οι φοιτητές υποβλήθηκαν σε εξετάσεις επάρκειας, της Ρωσικής, στις οποίες αρίστευσαν. Η απονομή των πιστοποιητικών έγινε από τον Αναπληρωτή Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου «Κουμπάν», καθηγητή T. Hagurov,  σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

     Όλα τα απογεύματα, συνοδευόμενοι από τους ρώσους εθελοντές, οι φοιτητές του Α.Π.Θ. συμμετείχαν σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως: επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις και θέατρα, ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της πόλης του Κρασνοντάρ.  

     Κατά το σαββατοκύριακο φιλοξενηθήκαν στο ξενώνα του Πανεπιστημίου, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκελεντζίκ στη Μαύρη Θάλασσα (200 χμ από το Κρασνοντάρ). Εκεί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ελληνικό πολιτιστικό κέντρο, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν ένα πέρασμα από την ελληνική ιστορία, ξεκινώντας από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη και καταλήγοντας σε σύγχρονα Ελληνικά σχολικά εγχειρίδια, Στη συνέχεια θαύμασαν το εντυπωσιακό πάρκο σαφάρι που φιλοξενεί πολλά άγρια και εξωτικά ζώα, απόλαυσαν μια μοναδική βόλτα με το τελεφερίκ, καθώς και κολύμπι στην παγωμένη Μαύρη Θάλασσα.

     Παράλληλο πρόγραμμα κατάρτισης στις νέες μεθόδους διδασκαλίας της Ρωσικής (στο ειδικό τμήμα του Πανεπιστημίου για τη Ρωσική ως Ξένη Γλώσσα) παρακολούθησε και ο ίδιος ο διδάσκων της Ρωσικής στο Α.Π.Θ. κ. Δ.Φωτιάδης, που συνόδεψε τους φοιτητές σε αυτή την εκδρομή.

 

 

 

 

Φωτογραφία: 
Από - εως: 
Τρίτη, Ιούνιος 12, 2018 - 09:15