Εκδηλώσεις

«Τοτάλνι ντικτάντ» στη Θεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε από fotiadid on Παρ, 06/15/2018 - 14:17

         Για πρώτη φορά φέραμε στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιήσαμε την εθελοντικού χαρακτήρα δράση «Τοτάλνι ντικτάντ» (Γενική υπαγόρευση).230 000 άνθρωποι, σε 1021 πόλεις και σε 76 χώρες – αυτός είναι ο φετινός απολογισμός της Γενικής υπαγόρευσης.

«Ευαγγέλιο του Ντοστογιέφσκι».

Καταχωρήθηκε από fotiadid on Παρ, 06/15/2018 - 12:08

          Το Ίδρυμα "Αναγέννηση του Tobolsk" έχει πραγματοποιήσει ένα μοναδικό και εξαιρετικά τολμηρό έργο - δημιουργώντας ένα αριστούργημα της βιβλιακής τέχνης – έφτιαξε ένα πανομοιότυπο αντίγραφο του Ευαγγελίου με τις σημειώσεις του συγγραφέα, αποκωδικοποιημένες από τους εκδότες. Το έργο συμπληρώνεται από δυο τόμους με σχόλια κορυφαίων σύγχρονων μελετητών του έργου του Ντοστογιέφσκι. Το περιεχόμενο αλλά και το ίδιο το εγχείρημα της έκδοσης ενέχουν βαθιά σημασία.

Εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές, που παρακολουθούν το μάθημα «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός» του Προγράμματος «ΙΑΣΩΝ»

Καταχωρήθηκε από fotiadid on Τρί, 06/12/2018 - 09:20

     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εκπαιδευτική εκδρομή με την οποία, ολοκληρώνετε ο κύκλος σπουδών για τους φοιτητές, που παρακολουθούν το μάθημα «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός» που οργανώνει εδώ και οκτώ συναπτά χρόνια το Πρόγραμμα «ΙΑΣΩΝ» σε συνεργασία με το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ. 

Μουσικό – ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Αργυρό Αιώνα της Ρωσικής τέχνης

Καταχωρήθηκε από fotiadid on Δευ, 04/16/2018 - 13:27

 

Με την αφορμή τη συμπλήρωσή των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Ρωσική Επανάσταση και στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη,  τα δυο  Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο, διά του Προγράμματος "ΙΑΣΩΝ",  και το Μακεδονίας, σε άριστη συνεργασία παρουσίασαν την μουσικό – ποιητική βραδιά, που σας έκανε γνωστά τα ιστορικά και πολιτιστικά όρια του Αργυρού Αιώνα της Ρωσικής τέχνης.